Hírlevélre feliratkozás
2017
feb
2
5
Nyomatatás
Feladó:
Email cím:
2017-02-02 16:35 Budapest
Hagyományos és különleges
Ötödik alkalommal képviselte a fánkfesztivál Nagykanizsát.

Idén is bemutatkozott Nagykanizsa és az Országos Farsangi Fánkfesztivál a 25. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson. Az eseményre olyan városokat és fesztiválokat hívtak meg, amelyek minőségi magyar termékekkel képviseltetik magukat. Városunk ötödször vehetett részt a színvonalas rendezvényen.

Órákig építették a nagykanizsai fánkfesztivál standját az asszonyok tegnap délután a Budapesti Kongresszusi Központban. Körülbelül 1000 darab fánkot sütöttek a rendezvényre a fesztivál támogatói, ezeket kellett szépen, stílusosan tálalni a vendégeknek. A hosszú munkának meglett az eredménye. A fánkfesztivál szervezői igényesen díszítették fel a kiállítóhelyet. Kérdésünkre Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója elmondta: „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy részt vehetünk a XXV. Turisztikai Díjátadó Gálán. Nagykanizsa város és az Országos Farsangi Fánkfesztivál képviseletében vagyunk itt a stábbal immár 5. alkalommal, a szegedi Hungarikum Fesztivál ajánlásával. Olyan fesztiválok jöhettek el a mai nap folyamán, akik minőségi magyar termékekkel képviseltetik magukat."

A kiállítók között bemutatkozott például Hévíz, Baja, Szeged és Szarvas is. A Hungarikum Fesztivál szervezője, Elekes Zoltán szerint fontos, hogy itt legyenek ezek a városok és erősítsék egymást, tanuljanak egymástól.  „Nézzük Nagykanizsát. Több tízezer látogatója van a fánkfesztiválnak, de tovább megyek. A békéscsabai kolbászfesztivál a szegedi vagy a bajai halászlé vagy egy hungarikum fesztivál is több tízezer látogatót vonz. Nemcsak belföldről hanem a határon túlról is. És ezeket a vendégeket kellene nekünk megszólítani. Ott tartani a régiókban, ott tartani a városainkban" – mutatott rá.

A turisztikai évadnyitó gálán Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos hangsúlyozta: a mennyiségi turizmus helyett a minőségi turizmusra van szükség. Ebben segíthet az, hogy idén több hazai és EU-s forrás jut az ágazatnak. „Budapest a mi számaink szerint főleg a külföldi turistáké, vidéken ez pont fordítva van. Több hazai turista kell Budapestre, több külföldi turista vidékre. Van egy új dinamika, van egy új feltétel- és keretrendszer és e tekintetben 2017 egy kivételes év lesz a magyar turizmus előtt" – hangzott el a rendezvényen. A kormánybiztos beszéde után egyébként lemondott tisztségéről. Ahogy fogalmazott, a kormány a mai nappal felmentette ezen tisztsége alól.

Az eseményen több rangos elismerést is kiosztottak. A 2016-os év egészségturizmus menedzsere díjat a nagykanizsai Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke vehette át. „Ez egy nagyon komoly elismerés. Azt a munkát méltatja, amit az egészségturizmus területén végeztünk a kollégáimmal. Nem is úgy gondolom, hogy az én elismerésem ez, hanem a cégé, hiszen nagyon régóta dolgozunk az egészségturizmusért. Nagyon sok fürdőnek a fejlesztésében közreműködtünk, aminek köszönhetően úgy gondolom, hogy nagyon sok vendég érkezett hazánkba" – fogalmazott Nádasi Tamás. Az idei turisztikai évadnyitón több mint 1000 vendég fordult meg. A közönséget Litkai Gergely humorista és a Győri Balett előadása szórakoztatta.

KÉPGALÉRIA
 
TOVÁBBI Kanizsa Tv HÍREK
 
2017-02-24 18:27 - Nagykanizsa
Tűzoltókészülék beszerzését ajánlja a lakosságnak a katasztrófavédelem
 
2017-02-24 17:14 - Nagykanizsa
Labdás játékok és sakk is szerepel a hétvége sportkínálatában
 
2017-02-24 17:12 - Nagykanizsa
Hosszú évtizedekig néma csend övezte az 1944-ben és 1945-ben elkövetett délvidéki..
 
2017-02-24 16:53 - Nagykanizsa
A tavasz közeledtével leginkább a gyümölcsfák metszéséről szólnak a kertészeti hírek
TOVÁBBI RÉGIÓS HÍREK
 
2017-02-24 16:40 - Keszthely, Csor..
A Csornai Premontrei Prépostság nem kívánja átvenni a Keszthelyi Vajda János Gimnázium..
 
2017-02-24 14:30 - Balatongyörök
A vadászpilóták életének szépségeiről, árnyoldalairól és saját tapasztalatairól mesélt..
 
2017-02-24 13:36 - Gyenesdiás
Az aktuális és a várható pályázatokról tartottak információs napot Gyenesdiáson.
 
2017-02-24 13:21 - Keszthely
Márciusban Keszthelyen is megmártózik a várhatóan 4 fokos Balatonban Schirilla György.
 
Legolvasottabb
1
 
 
2
 
 
3
 
 
4
 
 
5
 
 
Események
Műsorajánló
Önkörmányzati Pályázatok
Klaszter információk
Hirdetések
HÍRKATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓK
PARTNEREK
2013 C regio1.hu
Minden jog fenntartva.
Bluecast kft.
Honlapkészítés
Google PageRank