KUKA BERCI
Szelektív hulladékgyűjtés

Kampányt indít környezetünk védelme érdekében a Győr+ Média Zrt., a Győr-Szol Zrt. és a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG): az akciósorozat központi figurája Kuka Berci, akivel először a Győrkőcfesztiválon, az Öko-ligetben játszhatnak a gyerekek.Kuka Berci egy erdei manó, s a közelmúltig békésen éldegélt otthonában. Az erdőt azonban egyre több városi szemét lepte el, s most értetlenül áll az eset előtt. Hogy a kérdéseire választ kapjon és okosodjon, beköltözött Győrbe – ez röviden a figura története.

A kampánynyitó sajtótájékoztatón Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester emlékeztetett, a zugszemét felszámolása elleni fokozott harc első lépéseként a város több pontján lecserélték a szelektív hulladékgyűjtő edényeket. Az illegálisan lerakott hulladék jellemzően ezek mellé kerül, illetve a zöldterületeken, az utak mellett tűnik fel. A kritikus területeket több hónapja rendszeresen figyeli a Győr-Szol Zrt. és a GyHG a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel együttműködve, s az összehangolt munka eredményeképp többször sikerült szabályszegőket tetten érni, ellenük eljárás indítani. „A szabálysértők szankcionálása mellett azonban szükség van a lakosság szemléletformálására, a szelektív hulladékgyűjtés és a lakókörnyezet védelmének hangsúlyozására is” - mutatott rá a kampány fontosságára az alpolgármester.Kövecses Péter, a GYHG műszaki vezetője szerint az elmúlt időszak rávilágított, a hulladékszállítást végző társaság akkor tudja eredményesen és hatékonyan végezni feladatát, ha a lakosság is együttműködik. Közös érdek, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket szabálytalanul használók ne okozzanak többletkiadást és munkát a szolgáltatónak.

A kampány kidolgozásában főszerepet vállaló Győr+ Média Zrt. képviseletében Kiss-Máté Noémi kifejtette, a több hónapon át tartó kampány keretében számos rendezvényen találkozhatnak Kuka Bercivel a gyerekek. Az üzenetek persze nem csak nekik szólnak, hanem a kamaszoknak, szülőknek és az idős korosztálynak is.

Kapcsolódó videó
További referenciák
GYŐR 2023
 
90 ÉVES A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG
 
MOZDULJ A KLÍMÁÉRT!
 
Hírek
 
Dr. Czetter Ibolya, az ELTE Savaria Magyar Irodalomtudományi Tanszék megbízott vezetője volt a Genius Savariensis Szabadegyetem legutóbbi vendége. Márai Sándor író, költő és újságíró életéről, műveiről tartott nagyon élvezetes előadást a sz
 
Ebben a tanévben is megrendezésre került az immár hagyományos „Premontrei tudós tanárok és híres diákok” címet viselő diákkonferencia és házi vetélkedő, amelynek célja, hogy az iskola diákjai megismerjék azoknak a múltbéli tanároknak és diá
referenciák
Önkéntesek a környezetért
 
EYOF magazin 2017.07.21.
 
West Pannon Audiovizuális Klaszter
1 régió, 3 megye, 30 televízió, 1000000 néző!
© 2017 regio1.hu Minden jog fenntartva.