Hírlevélre feliratkozás
2017
már
2
5
dLegfrisseb HÍREK
 
2016-05-05 12:32 - Zalaegerszeg
Itt megnézheti ki mesél csütörtök este a Zalaegerszegi Televízióban.
 
2016-05-05 11:27 - Zalaegerszeg
Május 23-ig pályázhatnak az agrárium szereplői a legnagyobb mértékű anyagi segítségre, a..
 
2016-05-05 11:26 - Zalaegerszeg
Hivatalosan is megalakult Zalaegerszegen a Szent Márton Légió, melynek egyik célja az..
 
2016-05-05 11:25 - Zalaegerszeg
Kipostázta az egyszerűsített bevallásokat a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Ezzel - ha minden..
 
2016-05-05 11:24 - Zalaegerszeg
Járdaszakasz köti össze Andráshidát és az olai városrészt a jövőben. Épül a Hock János út..
 
2016-05-05 11:22 - Zalaegerszeg
Nyíllal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr. Ezt követően az állatot -..
 
2016-05-05 11:21 - Zalaegerszeg
Elkezdődtek a Dózsa napok. Az általános iskola minden évben színes programsorozattal..
 
2016-05-05 11:20 - Zalaegerszeg
A napokban zajlanak a bölcsődei beíratások Zalaegerszegen. A szülők négy intézmény közül..
 
2016-05-05 11:19 - Zalaegerszeg
"Utazás a Föld körül" címmel évadzáró bemutatót tartottak a Liszt Ferenc Általános Iskola..
 
2016-05-04 21:08 - Zalaegerszeg
A Zeg TV Bemutatkozása

Zalaegerszegi Televízió

Az 1985-ben alapított Zalaegerszegi Televízió létrehozója és 100 %-os tulajdonosa Zalaegerszeg Megyei Jogú Város. 1992-től gazdasági társaság működteti a televíziót.A televízió fenntartásához a város, évente, a költségvetésben is elkülönített összeggel, vagyis közszolgálati műsorok megrendelésével járul hozzá. Esetenként anyagi lehetőségei függvényében segíti a műszaki fejlesztéseket. 1997. január 22-én a ZTV saját készítésű műsorai kiléptek a városi televíziózás kereteiből, hiszen az UHF 51-es csatornán beindult a műsorok sugárzása. Így a városkörnyék több tucat (55) településének lakóival bővült a nézők száma. Mindez az akkor még nem sejtett utolsó jelentős műszaki fejlesztésnek volt köszönhető. Akkor heti három napi adással és azok ismétlésével napi 5 óra műsoridővel üzemelt a ZTV.
Ma már a hét minden napján 24 órában közvetíti adásait a csatorna. Naponta két alkalommal friss hírek adnak tájékoztatást a vételi körzet eseményeiről. A magazinok témaválasztása az élet minden területét átfogja: a közéletet, a gazdaságot, a kultúrát, az életmódot, az ifjúságot, a sportéletet. A napi programot a Hálózatos TV-től átvett összeállítások és filmek is színesítik.
Az ORTT által támogatott Híradóink (19.00 és 20.00 óra) nézettsége a Gfk Hungária felmérése értelmében alkalmanként meghaladják a 10 ezer főt. Egy 60 ezres városban ez nagyon szép arány, amire büszkék vagyunk, és igyekszünk az elvárásnak megfelelni, valamint tovább növelni a nézettséget.
A szerkesztőség az évek során egyre szorosabb kapcsolatot alakított ki az országos műsorszolgáltatókkal, így rendszeresen, vagy alkalmanként tudósításokat készít a csatornáknak: M1, MTV Soproni Körzeti Szerkesztőség, Duna TV, Hálózatos TV, Sport1, Echo TV, TV2.
Napi rendszerességgel együtt dolgozunk a Nyugat-dunántúli helyi televíziókkal (Győr+TV, Szombathelyi TV, Kanizsa TV, Zalaegerszegi TV, Lenti TV). Közösen készített Nyugati Régió című műsorunk hetente jelentkezik, akárcsak a Zalai Élet magazinműsor.
A ZTV Kft. részvényese a Hálózatos ZRt-nek, amit városi televíziók hoztak létre egy közös műsorstruktúra kialakítására, pályázati figyelésre, szakmai képzések szervezésére és érdekvédelemre. Alapítója a Nyugat-dunántúli Médiaklaszternek. A város, a megye és a régió médiáival részint napi, részint alkalmi munkakapcsolatban van.

A ZTV legfontosabb feladatának továbbra is a 2000-ben megfogalmazott elképzelések alapján azt tekinti, hogy Zalaegerszeg város lakosságát megfelelő szinten tájékoztassa a várossal kapcsolatos minden eseményről. A cég tehát a televíziós hírek mellett az egyéb elektronikus hírellátásba csatlakozva kívánja a város lakosságát szolgálni, de tájékoztatást ad az interneten keresztül minden érdeklődőnek. A hírek mindenki számára kellő információt jelentenek, különösen fontosak a helyi közéletben való eligazodáshoz. A hírműsorok mellett megjelenő magazin műsorok a város életéről számolnak be úgy, hogy az a lakosság számára minél bőségesebb tájékoztatást és egyben jó szórakozást jelentsenek. Dokumentálni kívánjuk továbbra is az eseményeket, valamint az országos médiákkal való szorosabb kapcsolattartásra, kapcsolatmegújításra törekszünk. Fontos a régió és a határon túli, Eurorégiós társtelevíziókkal való műsorok továbbfejlesztése, valamint új egységekbe tömörülések szervezése. A nézőkkel, civil szervezetekkel továbbra is szoros, még interaktívabb kapcsolat kialakítására törekszünk. Partnermédiákkal nagyrendezvények szervezésében veszünk részt, valamint folytatjuk a nagy népszerűség kísérte Göcsej Filmszemlét,a ZEGASZTÁR produkciót és a város rendezvényeiben való közreműködést. A vidék talán legnagyobb stúdióterületével büszkélkedhetünk: a 400 m2-es műteremben 200 férőhelyes nézőtér is van.

Feladatkörök
- A sugárzási terület lakosságának friss hírekkel, információkkal történő tájékoztatása.
- A globális változások lokális megvalósulásával kapcsolatos háttér információk, szakértői magyarázatok biztosítása.
- Kisebbségek, civil csoportok értékeinek, kezdeményezéseinek bemutatása.
- A lakóhely és a vonzáskörzet kulturális értékeinek, emlékeinek összegyűjtése, dokumentálása, népszerűsítése.
- A helyi nyilvánosság és interaktivitás biztosítása.
- Közösségformáló, erkölcsnevelő szerepkör.
- A tulajdonosi elvárások ismeretében kiszolgálni a köz-, a politikai, a gazdasági, a sport-, a kulturális és az oktatási élet szereplőit, rendezvényeik közvetítésével, beszámolókkal.
- Kapcsolattartás az országos médiákkal.
- Az utánpótlás-nevelés területén a gyakorlati képzés feltételeinek kialakítása.
- Lokális célcsoportok igényeinek kielégítése.

Felügyeleti szerv:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu

 
Legolvasottabb
Események
Műsorajánló
Önkörmányzati Pályázatok
Klaszter információk
Hirdetések
HÍRKATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓK
PARTNEREK
2013 C regio1.hu
Minden jog fenntartva.
Bluecast kft.
Honlapkészítés
Google PageRank